Supboard kopen tips

10 tips voor het kopen van een supboard

Het kopen van een supboard is even een investering, maar als je een beetje fanatiek bent heb je het geld er doorgaans snel uit. Voor een paar uurtjes suppen ben je bij een verhuurder vaak zo’n € 30 tot € 50 kwijt, dus reken maar uit. Is het tijd om een eigen supboard te kopen? Met zoveel verschillende opties en functies kan het een overweldigende zoektocht zijn naar het perfecte board. We geven je 10 waardevolle tips om je te helpen met het kopen van het perfecte supboard.

Supboard kopen

Supboard kopen tips

1. Kies een supboard dat geschikt is voor jouw niveau

Allereerst is het slim om te kijken naar je ervaring met suppen. Ben je een beginnende supper en op zoek naar een board met lekker veel stabiliteit? Of ben je al wat meer gevorderd en zoek je juist een goed wendbaar supboard waarmee je snelheid kan maken? Via de webshop van ISUPCENTER kun je eenvoudig selecteren op boards voor beginners en gevorderden.

2. Type supboard

Vervolgens moet je bekijken waar je jouw supboard vooral voor wil gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten supboards, zoals all-around, touring, race, surf en yoga boards. Elk type heeft unieke eigenschappen en is geschikt voor specifieke activiteiten. Kies dus altijd een board dat past bij je interesse en activiteiten.

3. Boardgrootte en volume

De grootte en het volume van het board zijn bepalend voor stabiliteit en draagvermogen. Een breder en dikker board biedt meer stabiliteit, terwijl een smaller board beter is voor snelheid en wendbaarheid.

Supboard kopen tips

4. Van welke materiaal is het supboard gemaakt?

Supboards worden gemaakt van verschillende materialen zoals opblaasbaar PVC en hard materiaal zoals epoxy of foam. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en invloed op duurzaamheid, gewicht en prestaties.

5. Koop je een opblaasbare sup of een hard board? 

Kies je voor een opblaasbaar supboard of een hard board? Een opblaasbaar board is makkelijk op te bergen en te vervoeren, wat ideaal is als je niet in de buurt van vaarwater woont. Maar een hard board hoef je niet steeds op te pompen en is over het algemeen een stuk wendbaarder. Keuzes!

Lees ook: 10 x veelvoorkomende fouten bij beginnende suppers

6. Gewichtslimiet en draagvermogen

Controleer het maximale gewicht dat het board kan dragen. Sup je altijd in je eentje of neem je ook wel eens je kinderen of je hond mee tijdens het suppen? Zorg ervoor dat het draagvermogen voldoende is voor jou en eventuele uitrusting of passagiers.

Supboard kope

7. Probeer je supboard uit

Als het mogelijk is, probeer het board dan eerst even uit voordat je het koopt. Veel winkels en verhuurbedrijven hebben demodagen of een testcenter waar je verschillende boards kunt testen.

8. Accessoires en uitrusting

Controleer goed of het board wordt geleverd met essentiële accessoires zoals een peddel, leash en draagtas. Deze kunnen de totale prijs namelijk flink opdrijven. Ook handig: elastieken op je supboard waar je je tas onder kan klemmen. Het is namelijk wel fijn om iets mee te kunnen nemen tijdens het suppen, maar niet elke sup heeft dit er standaard op zitten.

Lees ook: 10 redenen waarom suppen zo leuk is

9. Lees reviews 

Doe vooraf een beetje onderzoek en lees reviews van andere gebruikers. Op die manier weet je alvast een beetje wat je mag verwachten.

10. Budget

Tot slot natuurlijk het allerbelangrijkste als je een eigen supboard gaat kopen: het budget. Stel een realistisch budget vast en zoek naar boards van goede kwaliteit binnen dat bereik. Houd er rekening mee dat investeren in een kwaliteitsboard op lange termijn voordeliger kan zijn.

0 replies on “10 tips voor het kopen van een supboard”