Suppen bij de molens van Kinderdijk

Suppen bij de molens van Kinderdijk

Een van de mooiste plekken om te suppen in Nederland? Ga suppen tussen de molens van Kinderdijk! Je hebt er vast wel eens plaatjes van voorbij zien komen, want dit is een van ’s lands meest gefotografeerde plekjes. Kinderdijk ligt in de provincie Zuid-Holland, ongeveer halverwege Rotterdam en Dordrecht. Het is de perfecte plek om op een mooie dag een stukje te gaan peddelen. En dit is de route!

Suproute Kinderdijk

Kinderdijk stand up paddle

Suproute Kinderdijk

Startpunt: Kinderdijk
Eindpunt: Kinderdijk
Aantal kilometer: 6 kilometer
Overdragen: Eén, bij de J.C. Smitsluis
Rondje? Ja

Bekijk het UNESCO-erfgoed vanaf het water

Kinderdijk is een van de meest iconische plekken van Nederland en is zelfs benoemd tot Werelderfgoed door UNESCO. De 19 traditionele windmolens dateren uit de 18e eeuw en werden oorspronkelijk gebouwd om het water uit de lagergelegen polders te pompen. Tel daar de uitgestrekte landschappen bij op, en je begrijpt waarom dit oer-Hollandse tafereeltje veel toeristen trekt. 

Suppen langs de molens van Kinderdijk

Verreweg de meeste bezoekers bekijken de molens tijdens een wandeling, fietstocht of rondvaart. Maar leuker nog is het om te gaan suppen in Kinderdijk. Op het water heb je geen last van de drukte en kun je op je gemak de bezienswaardigheden bekijken. Wat de tocht extra leuk maakt, zijn de vele kleine steigers die je langs de waterkant vindt. Hier kun je even pauzeren om van het uitzicht te genieten of te lunchen. Vergeet dus niet om een lunchpakketje in te pakken.

Kinderdijk suppen

Nederwaard of Overwaard

Kinderdijk bestaat uit twee waterwegen: de Nederwaard en de Overwaard. Deze worden van elkaar gescheiden door een wandel- en fietspad. Als je gaat suppen in Kinderdijk, maakt het voor het uitzicht niet heel veel uit welke van de twee je kiest. 

Op de Overwaard varen meer rondvaartboten, dus dat zou een reden kunnen zijn om te gaan suppen op de Nederwaard. De Nederwaard is in het begin iets smaller en buigt na een aantal kilometer af richting Alblasserdam, maar op beide stukken kom je genoeg fotogenieke plekjes tegen. 

Als je een mooi rondje bij Kinderdijk wilt maken, dan kun je op de heenweg via de Nederwaard en op de terugweg via de Overwaard suppen. Je moet dan ter hoogte van de J.C. Smitsluis je supboard naar de andere kant overdragen, maar dat is een kwestie van een paar meter en goed te doen. Goed om te weten: de steigers vind je alleen langs de oevers van de Nederwaard.

Lees ook: 5 x mooie plekken om te suppen in Nederland

Opstappen en parkeren bij Kinderdijk

Kinderdijk is goed bereikbaar met de auto. Bij het bezoekerscentrum aan de Molenkade is een parkeerplaats, maar daar betaal je tien euro per dag. Er zijn niet heel veel plekken, dus er is ook een kans dat de parkeerplaats al vol is. In het dorp zijn alleen parkeerplekken voor vergunninghouders. 

De goedkoopste optie is om een (gratis) parkeerplaats te zoeken in Alblasserdam. Je kunt dan daar het water op en richting Kinderdijk suppen en de route omgekeerde richting doen.

0 replies on “Suppen bij de molens van Kinderdijk”