Suppen voor beginners

Je supboard oppompen: waarom wij niet meer zonder een elektrische pomp kunnen

Je supboard opblazen: om ‘m op de juiste spanning te krijgen gaat er aardig wat lucht in. De meeste boards worden geleverd met een handpomp, maar dat is bijna een workout op zich. Dat is waarom wij zo’n fan zijn van de elektrische pomp. Deze gaat thuis gewoon in het stopcontact, maar je hebt ook versies die je in de auto kan aansluiten. In deze blog duiken we in de voordelen van een elektrische pomp en waarom de echte supper niet meer zonder kan.

1. Tijdsbesparing: met een elektrische pomp kan je sneller het water op

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van een elektrische pomp: je board is veel sneller opgeblazen dan wanneer je het zelf zou doen. Met de hand ben je zo tien minuten tot een kwartier bezig met het opblazen van je SUP-board, terwijl een elektrische pomp dit werk binnen enkele minuten doen. Kun jij je ondertussen rustig omkleden en daarna lekker snel het water op.

2. Het kost véél minder inspanning

Laten we het niet mooier maken dan het is: het opblazen van een supboard is hard werken. Je moet echt stevig pompen, en dan heb je nog geen meter gepeddeld. Een elektrische pomp voor je supboard vereist veel minder inspanning dan een handpomp. Handig als je niet zoveel kracht hebt in je armen of als je bijvoorbeeld meerdere boards moet opblazen voor je gezinsleden. Die energie bewaar je liever voor een stukje peddelen. 

Lees ook: Uitgelegd: zo moet je je peddel vasthouden tijdens het suppen

3. Elke keer de juiste druk

De juiste luchtdruk in je supboard is essentieel, want je merkt het meteen als je plank niet goed is opgepompt. Het heeft effect op je snelheid en stabiliteit, en dus ook op je algehele ervaring. Een elektrische pomp biedt vaak de mogelijkheid om de gewenste luchtdruk in te stellen voordat je begint met pompen. Hierdoor is je supboard altijd perfect gevuld.

Suppen in de winter

4. Een elektrische pomp is makkelijk mee te nemen

Moderne elektrische pompen zijn vaak compact en draagbaar, wat betekent dat je ze gemakkelijk kunt meenemen tijdens een stukje suppen. Dat in vergelijking met een handpomp, die toch wel erg lomp en groot is. 

5. Je kunt de pomp ook gebruiken voor andere opblaasbare voorwerpen

Goede nieuws, want een elektrische pomp is niet alleen te gebruiken voor het opblazen van je sup. De meeste modellen worden geleverd met verschillende mondstukken en adapters, zodat je ze ook kunt gebruiken om andere opblaasbare voorwerpen. Luchtbedden, opblaasbare kajaks en zwembadspeelgoed, het is eigenlijk altijd handig om er een in huis te hebben.

0 replies on “Je supboard oppompen: waarom wij niet meer zonder een elektrische pomp kunnen”