10 redenen waarom suppen zo leuk is

10 redenen waarom suppen zo leuk is

We schreven het al eerder: suppen is leuk! Het is een van de snelst groeide watersporten in Nederland en word elk jaar populairder. Maar wat maakt deze sport nou zo geliefd? We geven je tien redenen.

Het is laagdrempelig

Het leuke aan suppen is dat het lekker laagdrempelig is. Als beginner heb je het zo onder de knie en met een eigen board kun je altijd het water op. Vrije middag? Suppen!

Het is goedkoop

Vooruit, de aanschaf van een supboard kost even wat geld, maar na deze eenmalige aanschaf heb je in principe geen kosten meer. Peddelen is helemaal gratis en het kost geen geld om een mooie tocht te maken.

Het kan overal in Nederland

Nederland is een waterland en er is altijd wel een plekje in de buurt te vinden waar je fijn kan peddelen. Net zoals met kanoën geldt dat je bijna overal mag komen, dus keus genoeg als je op zoek bent naar mooie plekjes om te suppen.

De ideale manier om de rust op te zoeken

Suppen is de ideale manier om je hoofd leeg te maken. Op het water is het doorgaans heerlijk rustig, kom je weinig andere mensen tegen en – ook wel chill – heb je weinig afleiding van je telefoon.

Vanaf het water ziet de omgeving er heel anders uit

Nog een reden waarom suppen zo leuk is: je ziet de omgeving vanuit een compleet nieuwe perspectief. Maak bijvoorbeeld een keer een rondje op de gracht en ervaar hoe een stad er vanaf het water uitziet. Wedden dat je allemaal nieuwe dingen zullen opvallen?

Je blijft er fit van

Suppen blijft een sport. Onderweg train je niet alleen verschillende spiergroepen, je werkt ook aan een betere balans. Het is daarom een hele leuke manier om lekker fit te blijven. Klinkt toch beter dan de sportschool, nietwaar?

Ontdek de mooiste natuurgebieden

Met een supboard kom je dikwijls op plekken waar je anders niet zou komen. Je peddelt door verlaten natuurgebieden, afgelegen landerijen en langs onbekende eilandjes waar je nooit een wandelaar tegen zal komen.

Je maakt nieuwe vrienden

Er is een levendige supcommunity in Nederland. Via Facebook kun je eenvoudig een supmaatje vinden en vrienden maken met andere liefhebbers van paddle boarding.

Suppen is lekker ontspannend

Mocht je het nog niet doorhebben: suppen is hartstikke ontspannend. Je bent lekker buiten in de natuur, kunt je eigen tempo bepalen en het peddelen afwisselen met pootje baden, zwemmen en picknicken langs de waterkant.  

0 replies on “10 redenen waarom suppen zo leuk is”