Welke kleding draag je tijdens het suppen?

Stand Up Paddleboarding (suppen) is de ideale combinatie tussen inspanning en ontspanning. Het kiezen van de juiste kleding tijdens het suppen is daarbij vrij belangrijk: je wilt namelijk lekker kunnen peddelen, maar ook geen onnodige risico’s lopen op het water. Hieronder bespreken we welke kleding je kunt dragen tijdens het suppen, zodat je optimaal kan genieten van een rondje peddelen.

1. Zwemkleding en boardshorts

Voor warme zomerdagen is zwemkleding zoals bikini’s en zwemshorts de perfecte keuze. Ze zijn lichtgewicht, sneldrogend en bieden de bewegingsvrijheid die je nodig hebt om te peddelen en je evenwicht te bewaren. 

Lees ook: 10 tips voor het kopen van een supboard

2. Rashguards en UV-beschermende shirts

Als je in zwemkleding gaat suppen, dan raden we het altijd aan om extra bescherming tegen de zon  te dragen. Je kunt dan kiezen voor een zogenoemde rashguard of een UV-beschermend shirt. Deze shirts zijn gemaakt van elastische, sneldrogende stof en beschermen je huid tegen schadelijke UV-straling. Boardmerken zoals Protest, Billabong en O’Neill hebben vaak leuke exemplaren in de collectie.

Welke kleding tijdens het suppen

3. Sneldrogende shorts en leggings

Op de dagen dat het iets minder warm is, dragen wij graag een legging tijdens het suppen. Een sportlegging of yogalegging is daar erg geschikt voor. Ook een optie: een licht shortje van sneldrogende stof. Ze bieden comfort en bescherming tegen de zon terwijl je moeiteloos op je board beweegt. En mocht je onverhoopt in het water vallen, dan ben je ook vrij snel weer droog. 

4. Neopreen kleding voor suppen in koud water

Als het water nog erg koud is in de winter of aan het begin van het seizoen, overweeg dan neopreen kleding zoals wetsuits of neopreen tops en leggings tijdens het suppen. Ze houden je warm en bieden bescherming tegen koud water en wind. 

5. Hoedje of pet en een zonnebril

Op het water heb je over het algemeen meer last van de zon dan op het droge. Bescherm je gezicht en ogen daarom met een hoed of pet en een goede zonnebril met UV-bescherming. Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van zonnebrand, maar verhoogt ook je zichtbaarheid op het water. Pro tip: doe een koortje om je zonnebril, zodat je ‘m niet verliest als je in het water valt.

Lees ook: 10 x veelvoorkomende fouten bij beginnende suppers

6. Waterdichte sandalen of waterschoenen

Waterdichte sandalen of waterschoenen zijn perfect om je voeten te beschermen tegen scherpe voorwerpen in het water en op het strand. Ze bieden ook grip op je board en zijn gemakkelijk aan en uit te trekken.

7. Vest of lichtgewicht jas

Wij zorgen ook altijd dat we een jasje of vest meenemen tijdens het suppen. Deze dragen we meestal niet op het water, maar nemen we wel mee op ons board (in een waterdichte tas!).

8. Sport-BH

Voor vrouwen die extra ondersteuning nodig hebben, is een zwem- of sport-BH een goede keuze. Kies voor een comfortabel model dat je bewegingsvrijheid niet beperkt.

Welke kleding tijdens het suppen

9. Waterdichte tas of dry bag

Om je waardevolle spullen zoals telefoon, sleutels en snacks droog te houden, kun je een waterdichte tas of een dry bag meenemen en deze aan je board bevestigen.

10. Kies ademende materialen

Een laatste tip voor kleding tijdens het suppen: ongeacht wat je draagt, kies altijd voor ademende materialen die vocht afvoeren en je koel en comfortabel houden tijdens het peddelen. De meeste sportkleding valt wel in die categorie.

0 replies on “Welke kleding draag je tijdens het suppen?”