Calorieën verbranden tijdens het suppen

De ultieme work-out: zoveel calorieën verbrand je tijdens het suppen

Een leuke en ontspannende manier om van het water te genieten en tegelijkertijd een effectieve work-out: het is een van de redenen dat suppen steeds populairder wordt. Maar hoeveel calorieën verbrand je nou eigenlijk tijdens een actieve supsessie? In deze blog gaan we dieper in op de calorieverbranding tijdens het suppen en ontdek je waarom het een uitstekende aanvulling kan zijn op je fitnessroutine.

Factoren

De hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens het suppen is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals je gewicht, intensiteit van de peddelsessie, snelheid en de omstandigheden van het water. Maar over het algemeen mag je wel verwachten dat je aardig wat calorieën verbrandt.

Lees ook: 7 alternatieve sporten die je óók op je supboard kan beoefenen

Calorieën verbranden tijdens het suppen

Gemiddeld verbrandt een persoon van ongeveer 70 kg ongeveer 330 calorieën per uur tijdens een rustige supsessie met matige intensiteit. Als je de intensiteit verhoogt door sneller te peddelen of tegen stroming of wind in te gaan, kan het calorieverbruik tijdens het suppen toenemen tot wel 500 calorieën per uur.

Suppen als work-out

Waarom suppen een effectieve work-out is

Total body work-out: Suppen vraagt om voortdurende balans en stabiliteit, wat betekent dat bijna alle spiergroepen in je lichaam betrokken zijn. Je gebruikt je kernspieren om je evenwicht te behouden, je armen en rugspieren om te peddelen en je benen om te stabiliseren.

Cardiotraining: Peddelen op een constante cadans zorgt voor een verhoogde hartslag, wat een cardiotraining bevordert. Het verbetert de bloedcirculatie, uithoudingsvermogen en longcapaciteit.

Core strength: Het balanceren op het bewegende water dwingt je spieren rondom je wervelkolom om continu te werken. Dit helpt bij het versterken van je buikspieren en rugspieren.

Lage impact: Suppen is een lage-impactactiviteit, wat betekent dat het minder belastend is voor je gewrichten dan sommige andere sporten.

Mentale voordelen: Naast de fysieke voordelen biedt suppen ook de nodige mentale voordelen, zoals ontspanning en stressvermindering. Tel daar het rustgevende geluid van kabbelend water en de connectie met de natuur bij op, en je begrijpt waarom suppen goed is  voor zowel lichaam als geest.

Lees ook: 10 redenen waarom suppen zo leuk is

Aanvulling op je fitnessroutine

Kortom: als je op zoek bent naar een leuke en actieve manier om calorieën te verbranden en tegelijkertijd te genieten van de schoonheid van de natuur, dan is suppen zeker goede aanvulling op je fitnessroutine. Sterker nog, je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een aantal van je push-ups, lunges en squats op je supboard te doen, voor extra stabiliteit.

0 replies on “De ultieme work-out: zoveel calorieën verbrand je tijdens het suppen”