Suppen peddel vasthouden

Uitgelegd: zo moet je je peddel vasthouden tijdens het suppen

Hoe moet je je peddel vasthouden tijdens het suppen? Waar plaats je je handen en welke kant is nou eigenlijk de voorkant? Hoog tijd om voor eens en altijd af te rekenen met deze vragen, want na het lezen van dit artikel ga je het niet meer vergeten. 

De lengte van je peddel

De lengte van je peddel heeft veel effect op hoe lekker je kan suppen. Als je je peddel niet goed hebt afgesteld, dan voel je dat na verloop van tijd in je lichaam. Met een te korte peddel krijg je na een tijdje last van je rug en met een te lange peddel gebruik je je juist teveel je armen in plaats van je core. Hoe lang de peddel precies moet zijn is daarnaast afhankelijk van het soort suptocht dat je gaat maken. Als je gaat racen maak je vaak gebruik van een korte peddel, voor een tourtocht gebruik je een lange peddel. Beginners gebruiken meestal een lange peddel.

Je peddel afstellen

Hoe je je peddel het best kan afstellen? Over het algemeen moet je suppeddel zo’n 15 centimeter langer zijn dan jijzelf. Bij sommige peddels staat de lengte op de peddel aangegeven, maar je kunt het ook op de volgende manieren bepalen.

Ga rechtop staan en steek je arm licht gebogen in de lucht. Pak nu het handvat van je peddel en trek het net zo ver uit totdat het blad de grond raakt. 

Steek een duim op en plaats je vuist bovenop je hoofd. Deze totale lengte moet je ongeveer aanhouden voor het afstellen van je peddel.

Sup peddel vasthouden

Wat is de voorkant van je suppeddel?

De voorkant bepalen van je peddel bepalen, hoe moeilijk kan het zijn? Nou, vrij moeilijk blijkbaar, want het is iets dat veel beginnende suppers fout doen. Er zit namelijk een knik in de peddel en dat kan nogal eens voor verwarring zorgen. Hoe je de peddel vasthoudt heeft echter invloed op je kracht en balans, dus je kunt het maar beter meteen goed doen.

Wanneer heb je je peddel goed vast?

Je hebt je peddel correct vast als het blad naar voren wijst. Dat lijkt in het begin een beetje onlogisch, maar op die manier heb je de meeste balans. Als je de juiste techniek gebruikt, wijst je peddel precies naar beneden op het moment dat deze ter hoogte van je voeten is. 

Vaak kun je het ook wel aan je peddel zien: als het logo aan de voorkant zit heb je de peddel goed vast. Je kunt eventueel ook zelf een sticker op je peddel plakken als geheugensteuntje.

Waar moet je je handen plaatsen?

Tot slot is het ook van belang dat je je peddel goed vasthoudt. Zo moet je he handen niet te dicht bij elkaar houden. Een goede manier om de afstand tussen je handen te bepalen, is door je peddel met twee handen boven je hoofd te houden terwijl je armen een exacte hoek van 90 graden vormen. 

0 replies on “Uitgelegd: zo moet je je peddel vasthouden tijdens het suppen”