Suproute Singel Utrecht (stad)

Rondje Singel in Utrecht

De stad Utrecht is sinds kort een bijzondere suproute rijker. Sinds september is de Singel namelijk geopend en kun je een rondje Utrecht doen. Je komt onder andere door het Zocherpark, doorkruist de mooiste wijken in de binnenstad én je kunt zelfs een stukje onder Hoog Catharijne varen.  

Suproute Singel Utrecht

Suproute Singel Utrecht

Suproute Singel Utrecht

Startpunt: Centrum Utrecht
Eindpunt: Centrum Utrecht
Aantal kilometer: 5,5 kilometer
Sluizen: Nee
Rondje? Ja

Rondje Singel

De Utrechtse Catharijnesingel en Weerdsingel werden in de jaren ’70 gedempt en maakten plaats voor een autoweg. Het heeft tientallen jaren geduurd voordat het werd teruggedraaid, maar sinds september 2020 is de Utrechtse singel weer geopend voor bootjes, kano’s én suppers. 

Een tocht van 5,5 kilometer

De singel van Utrecht meet precies 5,5 kilometer en is perfect als je een niet al te lange subroute zoekt. Het is een leuke manier om de stad te leren kennen, want onderweg kom je langs een aantal iconische plekken. Het Zocherpark, Park Lepelenburg, Wijk C en Hoog Catharijne. Daarnaast kun je natuurlijk een kleine omweg maken langs de Oudegracht, waar je de beroemde werfkelders vindt. Als je echt een lekker lang stuk wilt suppen, dan kun je het rondje ook erg makkelijk uitbreiden met een tocht over de de Vecht, de Vaartsche Rijn of de Kromme Rijn.

Suppen op de Singel in Utrecht

Aanleggen langs de werf

Utrecht is de supstad bij uitstek, want in welke andere Nederlandse stad kan je zo makkelijk aanleggen bij leuke terrassen en restaurants? Langs de Oudegracht liggen de terrassen direct aan het water en kun je eenvoudig even stoppen voor een hapje en een drankje. Sommige restaurants hebben zelfs een to go service voor kanoërs en suppers, en je kunt in Utrecht bij wijze van spreke een food tour doen vanaf het water.

Lees ook: Suppen op de Kromme Rijn in Utrecht

Opstappen en parkeren in Utrecht

In het centrum van Utrecht vind je veel plekken waar je makkelijk kan op en afstappen. 

Allereerst heb je natuurlijk de werf langs de Oudegracht. Deze ligt op hetzelfde niveau als het water en is de ideale opstapplek voor suppers. Nadeel is dat het parkeren in de binnenstad van Utrecht vrij lastig en duur kan zijn. 

Het Griftpark en Park Lepelenburg zijn ook handige plekken om op te stappen. Vanaf het Griftpark is het maar een klein stukje peddelen naar de singel én je vindt hier voldoende betaalde parkeerplekken.

Een van de beste plekken om in Utrecht op je sup te stappen is ter hoogte van de Weerdsluis. Hier vind je een hele grote kanosteiger, waar je ook genoeg plek hebt om je supboard op te pompen. Parkeergarages liggen op loopafstand. 

Tot slot ook een tip voor als je met het openbaar vervoer naar Utrecht komt. Vlakbij station Vaartsche Rijn (ter hoogte van Oosterkade 19) vind je een brede steiger vanwaar je binnen enkele minuten naar de singel peddelt. 

Steiger langs de singel in Utrecht
0 replies on “Rondje Singel in Utrecht”