Veelvoorkomende fouten bij beginnende suppers

5 x mooie plekken om te suppen in Nederland

Nederland bestaat voor bijna twintig procent uit water en dat is goed nieuws voor iedereen die van suppen houdt. Meertjes, kanalen, plassen en zelfs in menig stad zijn mooie suproutes uitgezet. Zoek je inspiratie? Dit zijn vijf mooie plekken om te suppen in Nederland.

Suppen in Nederland

Suptips.nl

1. Suppen op de Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse plassen staan ook wel bekend als hét Nederlandse watersportparadijs. Dit uitgestrekte netwerk van meren en kanalen biedt suppers een geweldige kans om te genieten van glinsterend water dat wordt omgeven door groene oevers. Er zijn verschillende routes, maar ter hoogte van de Vuntus vind je de mooiste plekken om te suppen. Peddel door weelderige bossen, langs charmante dorpjes en eindig bij pittoreske jachthavens. En vergeet niet om je ogen open te houden voor nieuwsgierige watervogels die je onderweg tegenkomt.

2. Een van de mooiste plekken om te suppen in Nederland: de Biesbosch

Een van de mooiste plekken om te suppen in Nederland is de Biesbosch. Een uniek zoetwatergetijdengebied, dat bekend staat om zijn kronkelende rivieren, weelderige rietvelden en weidse uitzichten. Terwijl je op je supboard door de rustige wateren glijdt, ben je getuige van het rijke ecosysteem van de Biesbosch, waaronder otters, bevers en tal van vogelsoorten. Een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers!

3. De grachten van Utrecht

Suppen in de stad is leuk en Utrecht leent zich daar perfect voor. Bekijk de historische binnenstad vanuit een compleet ander perspectief terwijl je over de fotogenieke grachten peddelt. Tijdens het suppen heb je mooi uitzicht over de vele bruggen en de gezellige kades die op waterniveau liggen. Geen lunchpakketje bij je? Geen zorgen! Pauzeer even bij een van de terrassen langs de werf of scoor er een drankje to go.

Lees ook: Suppen op de Kromme Rijn in Utrecht

Suppen op de gracht in Utrecht

4. Suppen op het weidse Haringvliet

Als je houdt van wijdsheid en de zilte zeelucht, dan is het Haringvliet de ideale plek om een stukje te gaan suppen. Het Haringvliet is een zogenoemde zeearm, en de dynamiek op het water maakt het zo bijzonder om hier te gaan suppen. Van kalme dagen waarop het water zo glad is als een spiegel, tot dagen waarop de wind een stevige uitdaging vormt. Maar bovenal heb je hier een gevoel van ruimte en vrijheid. De horizon lijkt eindeloos, en om je heen hoor je alleen het geluid van zachte golven en gekwetter van meeuwen. Maak een mooie subtocht langs de kust en geniet van uitzicht op strandjes, duinen en vissersdorpjes.

5. Oerhollandse plaatjes tijdens een tocht op de Friese Meren

Last but not least, mag ook het Friese merengebied niet ontbreken in dit lijstje met mooie plekken om te suppen in Nederland. Friesland is met haar vele meertjes en waterwegen een van de beste plekken voor watersportliefhebbers. De uitgestrekte meren zijn met elkaar verbonden door kanalen en bieden eindeloze mogelijkheden voor mooie tochten op je supboard. Hier kun je genieten van een rustige tocht over spiegelglad water, terwijl je langs idyllische dorpen en weilanden vol koeien peddelt. De perfecte combi van ontspanning en avontuur!

Lees ook: Suppen in Ravenswoud, Friesland

Kortom: Nederland herbergt vele mooie plekken om te suppen. Of je nu kiest voor de rust van de Loosdrechtse Plassen, de wildernis van de Biesbosch, de stedelijke charme van Utrecht, het weidse Haringvliet of het oerhollandse decor van de Friese Meren, op elk van deze mooie plekken kun je heerlijk suppen.

0 replies on “5 x mooie plekken om te suppen in Nederland”