Alternatieve sporten op je supboard: sup yoga

7 alternatieve sporten die je óók op je supboard kan beoefenen

Suppen staat bekend om het ontspannen en rustgevende karakter, maar wist je dat je je supboard ook kunt gebruiken als basis voor andere sporten? Er zijn tal van manieren te bedenken om je supboard in te zetten. Benieuwd? Dit zijn enkele alternatieve sporten die je kunt beoefenen op je supboard.

1. Sup yoga

Een van de bekendste alternatieve supsporten is sup yoga. Sup yoga combineert de balansoefeningen van yoga met de uitdaging van je evenwicht bewaren op het water. Extra effectief dus, want de spieren die je voor je balans gebruikt moeten nog meer hun best doen. Peddel naar een mooi, rustig stukje en voer op het water je favoriete yogahoudingen uit.

Sup yoga

2. Sup fitness

Gebruik je supboard als een mobiel fitnessplatform. Voer squats, lunges, push-ups en andere oefeningen uit terwijl je op het water bent. Het wiebelige oppervlak versterkt je kernspieren en verbetert je stabiliteit. Voor een totale work-out kun je je oefeningen ook aanvullen met intervaltraining: wissel stukjes van intensief peddelen af met rustig peddelen.

3. Surfen met je supboard

Wist je dat suppen ooit is ontstaan in de surfcommunity? Surfleraren op Hawaii gingen op hun board staan zodat ze goed overzicht hadden over hun pupillen. Dus ja: als je een gestroomlijnd supboard hebt, dan kun je deze ook gebruiken om te surfen. 

4. Sup racing

Ben jij niet vies van een beetje competitie? Schrijf je in voor een suprace! Tijdens een suprace strijden fanatieke peddelaars om snelheid en uithoudingsvermogen. Van korte sprintraces tot lange afstandsraces: het is een leuke manier om je vaardigheden te testen en grenzen te verleggen. Deze evenementen worden in de zomermaanden op verschillende plekken in het land georganiseerd.

Suppen voor beginners

5. Vissen vanaf je supboard

Is vissen een sport? Jazeker! En je kunt het uitstekend doen vanaf je supboard. Peddel naar je favoriete visplekken en geniet van een rustige dag vissen op het water.

6. Windsurf suppen

Echt fanatieke windsurfers zweren bij hun conventionele windsurf board, maar beginners kunnen het kunstje ook heel goed leren op een opblaasbaar supboard. Kies dan wel voor een supboard met een ‘gaatje’ waarop je je mast en zeil kan bevestigen. 

7. Speel een potje polo op je supboard

Trommel al je supmaatjes op en speel een potje sup polo. Hiervoor gebruik je een speciale peddel en moet je proberen om te scoren in het doel van je tegenstander. 

0 replies on “7 alternatieve sporten die je óók op je supboard kan beoefenen”